Onko höyryuuni hyvä idea?
Höyryuunit ovat olleet markkinoilla jo jonkin aikaa, mutta ne jäävät usein huomiotta. Se on sääli, koska höyryuuni lisää aivan uuden ulottuvuuden sekä makuelämyksiin että ruoanlaittoon.
"Höyryuunia voidaan käyttää lähes mihin tahansa ruokaan - tähteet mukaan lukien"
Monet ihmiset luulevat, että höyryuuni sopii vain vihanneksille ja kalalle, mutta se on myös ihanteellinen siipikarjan, lihan ja leivonnaisten kypsentämiseen.
Keittiöasiantuntija, Thomas Karlsen
Uuni
Höyryuunin ominaisuudet
Ei ole ihme, että höyryuunit ovat tulleet suositummiksi ammattikokkien keskuudessa viime vuosina. Ruoan valmistaminen höyryllä on paljon lempeämpää kuin perinteisellä uunilla, koska käytetään matalampaa lämpötilaa. Kuuma höyry ympäröi ruoan, estää sitä kuivumasta ja parantaa sen makua.
Höyryuuni ei tee ruoanlaitosta monimutkaisempaa tai aikaa vievää. Lisäksi höyryuunit on helppo puhdistaa ja pitää siistin näköisenä.
Hanki hyödyllisiä neuvoja keittiökoneista
Uuni
Höyryn yhdistäminen perinteiseen uuniin
Kun höyry yhdistetään joko perinteiseen uuniin tai mikroaaltouuniin, on monia vaihtoehtoja ruoanlaittoon eri tavoilla. Yhdistelmäuunin etuna on, että se yhdistää höyryn ja kuuman ilman antaen ruoallesi ammattimaisen ravintolaruoan maun.
Voit leipoa rapeapintaista leipää helposti yhdistelmäuunissa välttäen samalla kuivumista. Sama pätee lihaan, joka saa myös kultaisen, rapean ulkokuoren pysyen samalla mehukkaana sisältä.
Jos syöt usein illallisen tähteitä, yhdistelmäuuni on ystäväsi. Käyttämällä puoliksi höyryä ja puoliksi kuumaa ilmaa voit estää tähteitä muuttumasta kuiviksi ja epämiellyttäviksi.
Höyryuunin kolme etua
Terveellisempi ruoka
Jos valmistat ruokasi höyryuunissa, säilytät jopa 50 % enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita verrattuna sekä keittämiseen että paistamiseen. Tämä johtuu siitä, että monet ravintoaineet menetetään, kun ruokaa kypsennetään yli 100 asteessa.
Lisää makua
Höyryuunin etuna on, että ruoka pysyy mehukkaana eikä kuivu, mikä tapahtuu helposti perinteisessä uunissa. Tämä on etu erityisesti vihannesten ja kalan kanssa, jotka kuivuvat nopeasti tavallisessa uunissa.
Väri kestää paremmin
Höyryuunissa väri säilyy paremmin, sillä höyryuuni kypsentää ruoan hellävaraisemmin kuin perinteinen alemmassa lämpötilassa.
Hanki lisätietoja
Sovi ilmainen ja ei-sitova suunnittelukokous HTH-sisustuskonsultin kanssa, joka voi kertoa sinulle lisää höyryuunin mahdollisuuksista.
Varaa ilmainen suunnittelutapaaminenTutustu vaihtoehtoihisi
Tutustu höyryuunin tarjoamiin mahdollisuuksiin lähimmässä HTH-myymälässäsi. Asiantuntijamme ovat valmiita neuvomaan sinua siirtymässäsi perinteisestä uunista höyryuuniin.
Tule kokemaan uusi keittiösi